15-02-2024


In de wereld van bouwprojecten, waar elk detail van stenen tot bouwvergunningen van cruciaal belang is, stond Bevers Bouwmaterialen voor een uitdaging. Waar het traject begint met de verkenningsfase, tot de huidige oplevering van een bouwproject, neemt normaliter één tot anderhalf jaar in beslag.

Manager Vincent Meeuwissen en backoffice manager Judith Spanjers van Bevers Bouwmaterialen.

Voorheen werden alle gegevens vastgelegd in mappenstructuren. Deze mappen werden weggelegd en vanaf dat moment werd dit gedeelte van het proces niet meer bewaakt. Dit bewakingsproces was toe aan een professionaliseringslag, vooral gezien de groei van Bevers Bouwmaterialen, mede door de overname door Heijmans en de verhuizing van Nistelrode naar Rosmalen. In deze fase is er intern de behoefte ontstaan aan structuur en professionaliteit vanuit een systeem dat Bevers Bouwmaterialen zowel financieel, als projectmatig ondersteunde. De keuze om CRMCompany hiervoor te benaderen was voor de hand liggend, veel leveranciers van Bevers Bouwmaterialen werkten al met In2CRM en de respons hierover was altijd positief.

Bovendien is CRMCompany gespecialiseerd in service- en projectgerichte bedrijven in de bouwtoeleveringssector. Ze voelen zich thuis in de wereld van bouwmaterialen, waar standaardoplossingen vaak tekortschieten en waar behoefte is aan maatwerkoplossingen zonder de kosten de pan uit te laten rijzen.

In2CRM meets In2ERP
CRMCompany heeft Bevers Bouwmaterialen laten zien dat er nog veel te winnen was in het operationele proces binnen hun huidige ERP systeem. De nieuwste module van In2CRM, die de naam In2ERP draagt, sloot perfect aan op de wensen die er waren met betrekking tot het proces van afroepen, omverpakkingen van artikelen, prijsafspraken op projectniveau en integraties met leveranciers. Deze processen werden niet ondersteund door het vorige ERP systeem. Het doel van Bevers Bouwmaterialen was namelijk niet alleen om bezoekrapporten en klantanalyses te maken, maar om het hele bedrijfsproces te verbeteren.

Zo begon Bevers Bouwmaterialen aan een reis van de traditionele mappenstructuur, naar klant specifieke software van CRMCompany, waarbij niet alleen In2CRM maar ook de uitgebreide In2ERP module centraal stond.


IB-koppeling
In2ERP biedt een geïntegreerde oplossing voor alle bedrijfsaspecten, waarbij voor Bevers Bouwmaterialen het groeiende assortiment van online aangeboden bouwmaterialen een prominente rol speelt. Een van de opvallende verbeteringen die bijdraagt aan het beheer van dit uitbreidende assortiment is de introductie van de IB-koppeling, waarmee artikelgegevens van leveranciers van bouwmaterialen automatisch worden ingelezen. Elke nacht wordt automatisch het assortiment en de prijsgegevens van alle artikelen bijgewerkt. Hierdoor vermindert de foutgevoeligheid, wordt de data verrijkt, en kan Bevers Bouwmaterialen twee keer zoveel werk verzetten in dezelfde tijd, in vergelijking met de periode voordat ze met In2ERP werkten. 


De digitalisering strekt zich uit tot het stroomlijnen van het hele proces, van offerte tot facturering, waardoor handmatige fouten en tijdrovende controles tot het verleden behoren. Met de mogelijkheid om steeds meer informatie te koppelen, inclusief steenspecificaties, advies over mortel, DoP-verklaringen en CO2-opnamecijfers, positioneert Bevers Bouwmaterialen zich als een modern, efficiënt en klantgericht bedrijf dat klaar is voor verdere groei.