Versie 9 van In2CRM is sinds Q4 – 2023 actief en we hebben hard gewerkt om deze versie uitgerold te krijgen. Deze versie is met name onder de motorkap een grote verbetering. Onze consultants hebben meerdere testdagen gehad om onze klanten goed te kunnen begeleiden bij elke stap van de implementatie. Versie 9 is nu dan ook bij de eerste gebruikers geïmplementeerd en wordt bij elke gebruiker onder de aandacht gebracht. De upgrade hiervan zal in overleg gepland worden en word volledig begeleid door onze consultants.


Wat betekent de implementatie van versie 9 voor jouw organisatie?
Afhankelijk van de huidige inrichting van In2CRM maakt dat versie 9 voor eenieder een verschillende implementatie omvat.
Wel kunnen we een aantal verbeteringen aangeven die hoe dan ook garant staan binnen versie 9, waaronder:

  • Geschikt voor 64-bit:
    De trend naar 64-bits applicaties blijft groeien, met Microsoft die nu standaard de 64-bits versie van Office uitrolt. In lijn met deze ontwikkelingen is In2CRM ook geoptimaliseerd voor 64-bits systemen. Deze grote upgrade onder de motorkap zorgt ervoor dat er geen geheugenbeperkingen meer zijn, waardoor de software nu soepeler en stabieler draait. Een belangrijk voordeel van deze vooruitgang is de verbeterde prestatie, waardoor gebruikers een snellere en meer stabiele ervaring hebben. Voor degenen die nog steeds gebruikmaken van een 32-bits versie van Office, is er goed nieuws: Versie 9 van In2CRM is volledig compatibel met zowel 32-bits als 64-bits omgevingen. Dit betekent dat gebruikers kunnen profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen, ongeacht de versie van Office die ze momenteel gebruiken.

  • Smoother werkende applicatie
    In versie 9 van In2CRM zijn aanzienlijke verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid doorgevoerd. Een van de vernieuwingen is het asynchroon laden van previews, waardoor gebruikers kunnen doorwerken zonder te hoeven wachten tot de preview volledig is geladen. Bovendien onthoudt versie 9 automatisch de laatste handelingen, waardoor bij het opnieuw openen van een scherm In2CRM direct start waar je gebleven was. Dit bespaart aanzienlijk tijd én zoekwerk.
    In het streven naar uniformiteit zijn diverse schermen, waaronder die van rapportages, taken, documenten en registraties, volledig vernieuwd. Hierdoor worden ze naadloos geïntegreerd met andere schermen binnen In2CRM.
    Een welkome toevoeging aan versie 9 is de mogelijkheid om favorieten op te slaan. Gebruikers kunnen nu relaties, contactpersonen, documenten en meer markeren als favoriet. Deze favorieten zijn direct toegankelijk vanuit ‘Mijn CRM’, waardoor het navigeren naar belangrijke informatie sneller en efficiënter verloopt.

  • Agenda
    De agendafunctionaliteit in versie 9 is volledig op de schop gegaan. Het is niet alleen mogelijk om een overzicht per individu of per groep te bekijken, maar nu ook om een planningsweergave per team te raadplegen. Deze nieuwe functie biedt gebruikers de mogelijkheid om taken te plannen voor collega’s, waarbij de agenda-items gekoppeld kunnen worden aan rapportages, projecten en/of relaties.

  • Outlook
    Terug van weggeweest: de Outlook-koppeling. Veel gebruikers hebben aangegeven deze feature te missen in versie 8, waardoor deze nu weer volledig geïntegreerd is in versie 9. Dit betekent dat je nu weer je mailbox kunt beheren binnen In2CRM. Wat deze hernieuwde functie erg effectief maakt, is de ondersteuning voor het beheer van meerdere mailboxen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een gedeelde afdelings-mailbox te beheren. Bovendien biedt de Outlook-koppeling in versie 9 de mogelijkheid om direct acties te starten vanuit de mailbox. Dit stelt gebruikers in staat om te schakelen tussen e-mails en gerelateerde taken.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt
We zijn als team erg trots dat versie 9 eindelijk live is en de verbeteringen die deze versie met zich meebrengt maakt In2CRM nog gebruiksvriendelijker en efficiënter werkbaar door het hele klantproces. Afhankelijk van de huidige inrichting van In2CRM, is de upgrade een beperkte aanpassing of heeft het de omvang van een groot project. Voor meer informatie over de overstap naar versie 9 kun je contact opnemen met je consultant.